Спасена бремена жена од водите на Охридското Езеро

 

Благодарение на брзата интервенција на капачите и тимот спасувачи на градската плажа во Струга, спасена е од давење бремена жена.

Случајот го потврдуваат и од Итната медицинска помош од Здравстениот дом од Струга, чија екипа веднаш стигнала на местото и жената ја транспортирала до Гинеколошкото одделение при Општата болница. Жената е вон животна опасност и е под постојан надѕор на гинеколог.

Станува збор за жена од Куманово, чиј идентитет и возраст не се наведуваат.

Како и вообичаено влегла во езерските води, но од непознати причини состојбата и се влошила и паднала во вода, па почнала да потонува. За среќа капачите кои биле на плажата веднаш се стрчале да и помогнат, а потоа интервенирале и и дале прва помош и спасувачите на вода. Брзо стигнала и екипа на итната медицинска помош

12.08.2013 - 22:52

најчитано сега