Сака да умре за да ги донира органите и да спаси нечиј живот

Шери Музер од Мичиген е тешко болна, а нејзината желба е да умре за да може да ги донира органите и да им помогне на други луѓе да го продолжат животот.

- Сите сме на Земјата за да промениме нешто. Би било убаво наследство на некого да му оставам живот. Треба да можеме да ги донесуваме сопствените одлуки, а доколку резултатот е помош на другите, не го гледам проблемот, вели оваа жена која има мултиплекс склероза цели 16 години.

- Сакам да ги дадам органите на другите, додека се употребливи. Реалноста е дека умирам, секој ден сум се послаба, вели 46-годишната жена.

13:43

најчитано сега