Унгарија ќе го контролира воздушниот простор над Косово

Косово нема да има контрола врз воздушното пространство уште најмалку пет години, објави приштинскиот весник Трибуна.

Воздушниот простор над Косово ќе го контролира Унгарија во следните пет години, според договорот на КФОР.

ФОТО: А1.он

10:37

најчитано сега