Трезорист од Прилеп проневерил 3.855.000 денари

 

Полицијата во Прилеп поднесе кривична пријава против прилепчанец кој проневерил поголема количина на пари од  „Поштенска банка“ АД Скопје каде работел како трезорист.

Се работи за 42- годишниот прилепчанец Дарко К. кој проневерил 3 милиони и 855 илјади денари од „Поштенска банка“ АД Скопје, при прилепската подружница на „Македонски пошти„ каде работел како трезорист.

Инаку, 42-годишниот Дарко К. беше поранешено советник во советот на општина Прилеп. 

најчитано сега