ФОТО: Овој голем човек го трогна светот

На маратонот кој се одржуваше во Мичиген, младиот маринец Мајлс Кер заврши последен, но сепак беше прогласен за најголем победник. На оваа фотографија која го разнежни светот се Мајлс и 9 годишното момче Брендон, кое учествуваше на трката, но едвај ја одржуваше брзината. Младиот маринец одлучил да заврши последен за да остане со Брендон и да му помогне да ја заврши трката и да не се чувствува како губитник.

Погледнете ја фотографијата која го освои светот.

најчитано сега