Можностите за инвестирање во Македонија ќе бидат претставени во Лондон

Денеска владината делегација предводена од вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески, ја завршува посетата во Велика Британија.

Денеска со можностите за ионвестирање во Македонија ќе се запознаат лондонските бизнисмени.
 
Досега економскиот тим на Владата ги презентираше инвестициските можности што ги нуди земјава и во Ливерпул, Лидс и Шефилд.

Во состав на делегацијата се и министерот за привлекување странски инвестиции Веле Самак и директорот на Агенцијата за привлекување странски инвестиции Висар Фида.

најчитано сега