Трајановски се сретна со германската амбасадорка Штајнакер

Денеска градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, се сретна со амбасадорката на Германија во Македонија, Гудрун Штајнакер, соопшти град Скопје.

Амбасадорката Штајнакер на средбата го претстави нејзиниот нов заменик,  Ханс-Хелге Зендер, кој што е одговорен за стопанство во Амбасадата и изрази благодарност за приемот и укажа на добрата желба за успешна соработка на Скопје со збратимените градови Нирнберг и Дрезден.

ФОТО: Засе.мк

најчитано сега