Голем одрон во Кина - 40 лица затрупани под земја

Денеска во Кина при одрон на земјиште 40 лица останаа под земја.

На местото на настанот веќе се наоѓаат екипи кои се обидуваат да дојдат до луѓето кои се под земјата, чиј што живот е во опасност.

Одроните ги предизвикале обилните дождови кои веќе со денови ги има во Кина. 

Инаку, минатата година во одрон во Кина погинаа 46 лица.

 

најчитано сега