Музеј во Сплит остана без древни саркофази

Хрватската полиција денеска тврди дека се украдени четири тешки, оловни саркофази од Археолошкиот музеј во Сплит.

Кражбата била откриена и пријавена вчера, а сторителот се уште е непознат.

И материјалната штета сеуште се проценува.

ФОТО: Плусинфо

најчитано сега