Скопјани проверете кое е новото име на вашата улица

Улици

Р.бр.

досегашно име

тех.бр.

ново име

тех.бр.

1

Маршал Тито

0100

Македонија

0100

2

Мито Хаџивасилев Јасмин

0001

Св. Кирил и Методиј

0001

3

Водњанска

0249

Мајка Тереза

 0249

4

Стив Наумов и
Војвода Васил Аџиларски

1493 0490

Филип Втори Македонски

 0490

5

Салвадор Аљенде

0431

Тодор Александров

 0431

6

Бихачка

0254

Павел Шатев

 0254

7

Адолф Циборовски

1249

Војвода Васил Чакаларов

 1249

8

Мексичка

 0924

Петре Пирузе

 0924

9

Првомајска

 0470

Борис Трајковски

 0470

10

Железничка

 0256

Јордан Мијалков

 0256

11

27 Март

 0239

Никола Кљусев

0239

12

Војводина

 1491

Киро Глигоров

 1491

13

Социјалистичка зора

 1258

Христо Батанџиев

 1258

14

Ленинова

 0217

Аминта III

 0217

15

Жарко Зрењанин

 1412

Антон Димитров

 1412

16

Ратко Митровиќ

 1362

Иван Хаџиниколов

 1362

17

Каирска

 0290

Генерал Михајло Апостолски

 0290

18

Драчевска

 1431

Јустинијан I

 1431

19

Шуто Оризари

 1210

Индира Ганди

 1210

20

Вергино

 0148

Фан Ноли

 0148

21

Дрварска

 0121

Азем Хајдари

 0121

22

Подграѓе

 0107

Салих Асим

 0107

23

Роман Каскалиевиќ

 0860

13 Август-Охридски договор

 0860

24

Рифат Бурџевиќ

 0129

Исмаил Кадаре

 0129

25

Севастополска

 0131

Кумбара

 0131

26

Васил Чакаларов

 0768

Роналд Реган

 0768

27

Павел Шатев

 0286

Владимир Полежиновски

 0286

28

Мајка Тереза

 0289

Адолф Циборовски

 0289

29

Христо Батанџиев

 1113

Галичник- нов дел

 1123

30     

Ленинградска

 0018

Стив Наумов

 0018

 31

Постоечка со број се протега

од Партизанска до

Димитрие Чуповски

1736

Мито Хаџивасилев Јасмин

 1736

         

Мостови

Р.бр.

досегашно име

 

ново име

 

1

Република

 

Мајка Тереза

 

2

Близнак

 

Тодор Александров

 

најчитано сега