Ова ли е државата во која живеам!?

Нема ден од изминатите недели а јас и моите комшии да не научиме - на најстресен начин - нешто ново за нашава, очигледно, жално и поприлично корумпирана држава. Јас се уште сакам да верувам дека нашите најврвни политичари не се организатори на овој систем, но исто така, убеден сум дека, ако од нивна страна не се презема никаква антикорупциска реакција - тоа ќе биде исто како и да се учествува во неа. Мора да признаам дека, со оваа моја верба, од ден-на-ден се посвесен сум дека влегувам во членство на “големо“ малцинство. Со молчење и стоење на страна - активна е улогата на секој функционер во корумптивната мафијазијација на државава. И ова утро, за жителите околу дивоградбата пред мексиканскиот споменик беше подеднакво стресно. како што беа и претходните. Уште во 6 часот почна буката со подготовките за бетонирање а веќе во седум, на-големо, се бетонираше

Целиот пост прочитајте го на блогот ПЕРИФЕРИЈА

 

Категоријата БЛОГЕРАЈ има за цел да ја развива слободната мисла и да ги поттикне читателите својот став да го искажат јавно. Се превземаат главно теми поврзани со политката, социјалата и актуелните настани. 
Редакцијата на Press24 го превзема само воведот на авторот, а за целиот текст чистателите ги упатуваме на оригиналниот линк. Редакцијата на Press24 не секогаш ги дели ставовите со оние на авторот на постот.
Сите заинтересирани блогери кои сакаат нивниот пост да биде објавен во оваа рубрика може да го контактираат уредникот на aleksandar@press24.mk

најчитано сега