Со или без пари Субрата Рој не се откажува од Охрид

Субрата Рој не се откажува од Охрид. Новиот охридски граодначалник, Никола Бакрачески за А1он вели дека индиските инвеститори остануваат на намерата да инвестираат во балканскиот Ерусалим
„Индиските инвеститори се сериозни во нивните намери и тие не отстапуваат од нивната намера заеднички со Владата на Македонија и во оној дел каде има ингеренции локалната самоуправа да создадеме предуслови конечно да почне да се реализира таа замисла која ќе биде од фундаметално значење за развојот не само на Охрид туку и на цела Македонија“ рече Бакрачески за А1он.
Неодамна медиумите објавија дел од сведочењето на Субрата рој пред локалните индијски судови каде се бара за финансиски манипулации а тој тврдеше дека нема „сршена пара“

најчитано сега