Ставрески на отворање на новиот коп на рудникот САСА

Mинистерoт за финансии Зоран Ставрески денеска ќе присуствува на почетокот на експлоатацијата на новиот коп во рудникот САСА во Македонска Каменица.

Станува збор за инвестиција вредна 18 милиони евра со кои ќе се отворат 30 нови работни места и ќе се продолжи животниот век на рудникот за нови 12 години.