ВИДЕО: Обама го посети местото познато како „Вратата од која нема враќање“

Претседателот на САД Барак Обама заедно со својата сопруга, првата дама на САД, Мишел Обама, го посети местото од каде Афро-американците со бродови биле испратени да бидат робови во Америка.

Моќната двојка изгледала тажно и повредено на местото познатото како „Вратата од која нема враќање“.

 Обама го посети и Maison des Esclaves, каде ги собирале робовите во 1700-1800 тите пред да бидат испратени во Северна Америка.

најчитано сега