Инцидент во Парламентот во Косово

Денеска припадниците на Самоопределување со Аљбин Куртиј на чело, го истргаа микрофонот од пред претседателот на косовската собрание Јакупи Красниќи во моментот кога тој рече дека на седницата е прусутен 101 пратеник и најави почеток на гласањето за ратификација на бриселкиот договор.

Красниќи даде десет минути пауза, но ни потоа седницата не продолжи.

Инаку,  Красниќи го критикуваше и однесувањето на Самопределувањето и истакна дека кога тие би биле на власт не би довеле демократија.

ФОТО: Новини.мк

 

најчитано сега