Супер-бабичка: Завршила основно образование на 100 годишна возраст

Жена од Мексико наполни 100 години и истовремено заврши основно образование.

Се работи за Мануела Хернандез која е пример за тоа дека се се може кога се сака и за ништо не е доца во животот. Оваа жена го заврши основното образование откако наполни 100 години и вели дека е пресреќна.

Оваа Мексиканка го продолжила образованието на инсистирање од страна на нејзините внуци бидејќи отсекогаш сакала да се школува но немала услови да го прави тоа.

Браво за оваа супер-бабичка!

најчитано сега