Нападната телевизиската екипа која ги следи изборите во Албанија

Екипа на тиранската телевизија Топ-чанел, која била ангажирана за следење на изборниот процес во албанскиот град Лач, била нападната од група засега неидентификувани лица.

Физички бил нападнат снимателот Лорик Бајрами, кому му била искршена и камерата.

Новинарката Бериша и снимателот Бајрами случајот го пријавиле во полицијата, поднеле пријава и побарале од полицијата да ги открие напаѓачите и да ги казни.

ФОТО: Денешен

најчитано сега