Нова теорија: Еве зошто потонал Титаник

Ако мислевте дека ги имате чуено сите можни завери за потонувањето на бродот Титаник тогаш се лажете. Ова е уште една хипотеза за потонувањето на најголемиот брод во историјата.

Во оваа хипотеза се наоѓа централната банка на Америка која дирекно е поврзана со катастрофата. На бродот биле три најмоќни луѓе од Америка Исидор Штраус, Бенџамин Гугенхајм кој е наследник на ланец на рудници за злато и сребро, како и Џон Џејкоб Астор кој бил дел од Армијата, писател, изумител...

Тие биле трн во окото на Централната банка на Америка и затоа се случила големата трагедија - потонувањето на Титаник, за да може да им се одземе она што го поседуваат.