Спасиле шестгодишно девојче со вбризгување на ХИВ вирус

Шестгодишно девојче кое беше на смртна постела поради напредната леукемија, денеска е излекувано благодарение на смртоносниот ХИВ вирус!

Во детската болница во Филаделфија, САД, 6-годишната Ема Вајтхед била на смртна постела. Нејзините очајни родители им дозволиле на докторите во последен обид да ја спасат, да и го вбризгаат смртоносниот ХИВ вирус.

Откако вирусот влегол во нејзиното тело, тој и го рестартирал имуниот систем и ја уништил леукемијата.

најчитано сега