Додека си играле пронашле граната и ја активирале - едно дете го загуби животот во БИХ

 

 

Десетгодишно момче загина и четири други деца беа тешко ранети кога противтенковска граната експлодира крај Сараево.

Децата ја нашле гранатата кога си играле во населбата Хаџичи и невнимателно ја активирале.

Инаку, по војната во БиХ од 1992 до 1995 година во земјата останаа стотици закопани мини.

 

најчитано сега