Основачко собрание на македонските вештаци

Денеска во Скопје ќе се одржи Основачко собрание на вештаци, на кое ќе учествуваат лица кои се имаат стекнато со лиценца за вештачење издадена од Министерството за правда.

На основачкото собрание, на кое треба да бидат усвоени Деловник и Статут и да бидат избрани претседател на Комората и членови на Управниот и Извршниот одбор,  ќе се обрати и министерот за правда Блерим Беџети.

ФОТО: Влада.мк

најчитано сега