ВИДЕО: Хаос во општина Центар - еве дел од атмосферата попладнево

о 22 гласа ЗА, советниците во Општина Центар  ја прифатија иницијативата за измена и дополнување на ДУП за Градска четврт 309 доставена од група граѓани и УКИМ.  Со ова се задолжува градоначалникот да изработи ДУП согласно иницијативата, а сите трошоци за изработка на проектот паѓаат на товар на граѓаните потписници на иницијативата. Советниците продолжуваат  да ги разгледуваат другите точки од Дневниот ред. 

Претходно, мнозинството успеа да го изгласа дневниот ред иако советниците на ВМРО-ДПМНЕ реагираа дека имало прекршувања на деловникот. гневните граѓани постојано фрлаат со јајца а од време на време се крши и по некој прозорец. Опозицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ во повеќе наврати бараше да се одложи седницата но мнозинството тоа го одбиваше

ВИДЕО: Сител

најчитано сега