Србија во паника - расте нивото на Дунав

Цела Европа се дави во вода. Токму поради тоа и Србија е во паника бидејќи водениот бран се движи кон Балканот, а нивото на Дунав секој ден е се повисоко.

Нивото на Дунав од вчера е подигнато за 37 сентиметри во Бездан, а во Нови Сад за 20 сентиметри, пренесоа српските медиуми.
 
Врвот на водениот бран се очекува во среда кога најверојатно ќе се прогласи и вонредна состојба.

 

најчитано сега