Над 11% одзив на прегасувањето во Центар до 10 часот

Нешто повеќе од 11% е излезноста во прегласувањето во општина Центар до 10 часот, објави Државната изборна комисија на својата официјална веб страна. Според податоците, на 29 избирачики места, на колку што се прегласува, има регистрирано вкупно 22939 гласачи. Од нив, до 10 ласот, пред гласачките кутии застанале 2555 граѓани или 11,14%.
Овој одзив е речи си идентичен со оној од вториот круг на 7 април, кога до 10 часот во оваа општиан гласаа 11,15% од гласачите. 

најчитано сега