До 10 часот во Ѓорче Петров гласале 126 граѓани

126 граѓани го искористиле гласачкото право на прегласувањето од вториот круг во општина Ѓорче Петров. Според податоците кои ги објави Државната изборна комисија во оваа скопска општина до 10 часот правото на глас го искористиле 9,55% од граѓаните кои се запишани во избирачките списоци во изборното место каде што има прегласување. Во Ѓорче Петров се прегласува на едмо избрачко место во кое има регистрирано 1320 гласачи. Во вториот круг излезноста до 10 часот во оваа општина беше 11,39%

најчитано сега