Приштина и Белград во Брисел ги продолжуваат преговорите

Разговорите за спроведување на Бриселскиот договор меѓу Белград и Приштина продолжуваат и денеска со цел да се нормализираат односите меѓу двете страни. Се разговара за прашањата кои се однесуваат за полицијата и правосудството
Денес продолжуваат разговорите меѓу Белград и Приштина за спроведување на договорот за нормализирање на односите, а истовремено ќе бидат разгледани и прашањата за електрична енергија и телекомуникации. На преговорите ќе бидат и претставници од ЕК. 
ФОТО: gdb.rferl.org
 
 
 
 

најчитано сега