Астероидот како тој што некогаш ја уништи Земјата денеска поминува покрај неа

Денеска покрај Земјата поминува астероидот кој некогаш ја уништи истата.

Покрај Земјата ќе помине астероид со големина на девет крузери кој некогаш ги истреби диносаурусите од Земјата.

Од НАСА препорачуваат дека нема место за паника.

-Овој астероид не претставува опасност за Земјата, но нам ни се дава добра прилика да ја проучиме неговата големина, облик и ротација- вели Линди Н. Џонсон од НАСА.

Инаку, НАСА ја прогласи годинава како година на астероиди и комети.

најчитано сега