Танзанија ја призна независноста на Косово

Африканската држава Танзанија ја призна независноста на Косово, а веста лично ја соопшти премиерот на Косово, Беџет Пацоли јави МИА.

 

Пацоли оценил дека признавањето е резултат на голем труд и неговите чести патувања во африканските држави.

 

Инаку, Танзанија е 99 држава која ја признала независноста на Косово.

најчитано сега