ВИДЕО: Пресвртница во програма во живо - погледнете што се случи

Норм Каркос, водител на американската ТВ станица WMTM, за 22 годининовинарска кариера не доживеал вакво нешто- додека го правел прилогот за исчезнатиот човек покрај него по улицата помина господинот чие исчезнување беше пријавено.

Роберт МекДоноу (72) претходните 15 часа го барале полицајци со кучиња, хеликоптери и спасувачи.

- Фрлив поглед кон него и помислив:„Невозможно дека тоа е тој“. Човекот продолжи да оди кон гаражата, а потоа се врати и ни се обрати“, раскажува водителот за незаборавната случка.

МекДоноу, кој страда од деменција бил во стабилна состојба, имал мали исекотини по лактот, а набрзо по него дојде семејството кое го идентификуваше и го однесе дома.

„Тајмингот е се“, рече водителот после среќниот крај на приказната за исчезнатиот човек. 

најчитано сега