Грција е новата порта за влез на кокаинот во Европа

Грција заедно со останатите балкански земји е новата порта за влез на кокаинот во Европа, покажуваат податоците од извештајот на Европскиот центар за наркотици.

Грција се посочува и како земја со најголем број на регистрирани случаи на СИДА меѓу уживателите на наркотици.

Синтетичките дроги како метамфетамин, исто така, сега се меѓу најчесто користените наркотици во Грција, каде претходно оваа дрога не беше присутна. 

најчитано сега