Мајка не смее да им се приближи на децата бидејќи е радиоактивна

27-годишната Британка Ема Деј не смее да им пријде на своите деца затоа што е радиоактивна. Оваа мајка на три мали деца не може да ги прегрне своите деца, да ги помилува или да претстојува во нивна непосредна близина, затоа што стана радиоактивна поради лечењето рак на тироидната жлезда, јави „Дејли Мејл“.

Радиоактивноста се појавила како реакција на големите дози јод кои ги примала во рамките на терапијата. опасноста од зрачење.

- Психологот  и објасни на најстарата ќерка, но на близнаците ништо не им е јасно, затоа што се многу мали за да разберат, тажно констатира оваа несреќна мајка која не смеела ни да ги дои нејзините деца. 

најчитано сега