Утре автобусите на ЈСП ќе возат по други траси

Заради одржување на „Виз Ер Скопски маратон 2023“, утре од дел од 7 до 14 часот дел од линиите на ЈСП „Скопје“ ќе сообраќаат по изменет режим од вообичаениот, а дел воопшто нема да се вклучат во сообраќај. Како што информираат од јавното сообраќајно претпријатие во тој период нема да сообраќаат линиите: 3, 3Б, 4, 4А, 9, 16, 22А, 24, 25 и 59Б.

Во периодот, пак, од 8 до 9 часот нема да сообраќаат линиите: 9, 16, 23, 25, 27, 50, 50А и 57.

 

Со непроменета траса утре ќе останат градските линии: 2, 2А, 8, 12, 19, 20, 45, 59 и 65В и приградски линии: 11, 11А, 18, 32, 47, 47А, 52, 53, 55, 56, 56А, 60, 61, 63, 63А, 63Б, 65, 65А, 65Б, 66, 66А, 68, 71, 74, 81 и 162.

 

Со изменет режим на сообраќање ќе бидат:

 

Линија 5:

 

од Дексион, ул. „Ѓорче Петров“, бул. „Партизански одреди“, бул. „Гоце Делчев“, бул. „Крсте Мисирков“ (МАНУ), бул. „К.Ј.Питу“, бул. „Јане Сандански“, кај Мајчин дом лево, бул. „АСНОМ“, Ново Лисиче (терминал)

 

од Ново Лисиче, по редовна траса до Комплекс банки, па десно по бул. „Крсте Мисирков“, лево по бул. „Гоце Делчев“, бул. „Партизански одреди“ до Дексион (терминал)

 

Линија 7

 

од Горно Лисиче (Хемтекс), бул. „12 Македонска бригада“, десно по бул. „Србија“, лево по бул. „Јане Сандански“, бул. „К.Ј.Питу“, десно по бул. „Крсте Мисирков“ (МАНУ), лево по бул. „Гоце Делчев“, бул. „Партизански одреди“ до Карпош 3 (терминал)

 

од Карпош 3, по редовна траса до Соборен храм, лево по бул. „ВМРО“, десно по бул. „Гоце Делчев“, десно по бул. „Крсте Мисирков“ (МАНУ), лево по бул. „К.Ј.Питу“, бул. „Јане Сандански“, кај Мајчин дом лево по бул. „АСНОМ“, десно по бул. „Србија“, лево по бул. „12 Македонска бригада“ и по редовната траса до крајна станица

 

Линии 15 и 15А

 

од Ново Лисиче по редовна траса до Комплекс банки, па десно по бул. „Крсте Мисирков“ (МАНУ), лево по бул. „Гоце Делчев“ и продолжува по редовна траса

 

од Карпош 4 до Соборен храм по редовна траса, па по бул. „Гоце Делчев“, десно по бул. „Крсте Мисирков“ (МАНУ), бул. „К.Ј.Питу“, бул. „Јане Сандански“, кај Мајчин дом лево по бул. „АСНОМ“, Ново Лисиче (терминал)

 

Линии 21 и 22

 

од Транспортен центар, бул. „К.Ј.Питу“, бул. „Крсте Мисирков“ (МАНУ), бул. „Гоце Делчев“, бул. „Партизански одреди“ и продолжува по своја траса

 

во обратна насока по истата изменета траса

 

Линија 23

 

oд Ченто по редовна траса до Југодрво, потоа десно по ул. „Мирче Ацев“, пред хотел „Холидеј Ин“, па десно кон Дрводекор и продолжува по бул. „Кузман Јосифовски Питу“, бул. „Јане Сандански“ до Мајчин Дом, па лево по бул. „АСНОМ“ и продолжува по својата редовна траса

 

Линија 27

 

од ул. „Вардарска“ по редовна траса до Југодрво, потоа десно по ул. „Мирче Ацев“, пред хотел „Холидеј Ин“, десно кон Дрводекор и продолжува по бул. „Кузман Јосифовски Питу“, бул. „Јане Сандански“ до Мајчин дом, лево по бул. „АСНОМ“ и продолжува по редовната траса

 

Линија 28

 

од Македонско село, с. Горно Нерези до Козле терминал 57

 

во обратна насока по истата изменета траса

 

Линии 31, 41, 51, 67 и 70

 

од почетен терминал по редовна траса по бул. „Борис Трајковски“, десно по бул. „Србија“, лево по бул. „Јане Сандански“ до Транспортен центар

 

во обратна насока од Транспортен центар десно по бул. „Јане Сандански“, кај Мајчин дом лево по бул. „АСНОМ“, десно по бул. „Србија“, лево по бул. „Борис Трајковски“ до крајна станица по редовната траса

 

Линии 50 и 50А

 

од Хиподром и Маџари по редовната траса до „Холидеј Ин“, потоа лево кај Дрводекор, па лево по бул. „Кочо Рацин“ и продолжуваат по редовната траса

 

Линија 57

 

од Тафталиџе (терминал на „24“), по ул. „Московска“, бул. „Партизански одреди“, мост Гоце Делчев, Бит пазар и продолжува по редовната траса

 

во обратна насока по истата изменета траса

 

Линија 59

 

од Карпош 3 по редовна траса до Соборен храм, лево по бул. „ВМРО“, бул. „Гоце Делчев“, лево кај Бит пазар и продолжува по редовната траса до крајна станица

 

во обратна насока по истата изменета траса

 

Линија 59А

 

од Ново Лисиче по редовна траса до Комплекс банки, десно по бул. „Крсте Мисирков“ кон Бит пазар и продолжува по редовната траса до крајна станица

 

во обратна насока по редовна траса до Бит пазар, право по бул. „Крсте Мисирков“, лево по бул. „К.Ј.Питу“, бул. „Јане Сандански“, кај Мајчин дом лево по бул. „АСНОМ“ до Ново Лисиче (терминал)

 

Линии 58, 58а и 58б

 

од почетни станици во Добри дол, Света Петка и Брзовец по редовна траса до Дом на слепи, потоа десно по бул. „Борис Трајковски“, па лево по бул. „Србија“, лево по бул. „Јане Сандански“ до Транспортен центар

 

во обратна насока од Транспортен центар десно по бул. „Јане Сандански“, кај Мајчин дом, лево по бул. „АСНОМ“, десно по бул. „Србија“, десно по бул. „Борис Трајковски“ до крајна станица по редовната траса.

 

 

30.09.2023 - 12:26

 

 

 

 

 

 

 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа

најчитано сега