ВИДЕО: Светецот од Бугарија - бездомник собрал 40.000 евра и ги донирал на црква

Добри Добрев, 98 годишен просјак е најценетата личност во Бугарија. Тој сите пари кои ги собира ги донира во црква.

98 годишниот старец, кој живее само со 80 евра пензија, е всушност донатор на над 40.000 евра, за обнова на пропаднат манастир и црква.

најчитано сега