Хрват украл половина тон вегета

Голем љубител на зачинот „вегета“ од Хрватска украл пола тон од истиот.

Се работи за Фрањо Ловашиќ кој е осуден на 10 месеци затвор условно на две години, затоа што во последните три години украл поголема количина на производи од фабриката.

Ловашиќ се правда дека тешката животна ситауција го натерала на ваков потег, воедно ја признал вината и се извинил на сопствениците.

најчитано сега