Роналдо ја менува верата и станува муслиман?!?

Еден од најдобрите светски фудбалери, Португалецот Кристијано Роналдо призна дека често разговара за муслиманската вероисповест и дека не треба да биде чудно доколку се реши да стане муслиман

Роналдо за локалните медиуми вели дека е христијанин но дека има облични реалции со МЕсут Озил кој е муслиман и дека е воодушевен од неговата чесност

„Верата не е нешто што треба да расипува пријателства и да доведува до војни. Бог ја створил верата за да не спои во една заедница. Ја сум христијанин, но лично тврдам дека верата на Озил е поубава. Не сум знаел дека муслиманите се толку чесни и искрени како Озил. Сакам Бог да ми помогне и да ме изнесе кон вистинскиот пат и вистинската вера. За сега не знам, но можеби ќе му бидам муслимански брат на Озил“, изјавил Роналдо.

најчитано сега