Погледнете колкава е излезноста во сите општини во Македонија до 13 часот

Општина

Запишани избирачи

Вкупно гласале

Излезност

       

Република Македонија

1.779.572

428.954

25,02%

АЕРОДРОМ

64.004

21.391

33,46%

АРАЧИНОВО

8.773

391

4,48%

БЕРОВО

11.276

3.668

32,56%

БИТОЛА

82.674

28.960

35,07%

БОГДАНЦИ

7.009

2.372

33,89%

БОГОВИЊЕ

25.885

1.180

4,56%

БОСИЛОВО

11.920

1.651

13,86%

БРВЕНИЦА

14.585

2.176

14,92%

БУТЕЛ

32.400

7.905

24,43%

ВАЛАНДОВО

10.079

3.001

29,80%

ВАСИЛЕВО

10.066

2.144

21,32%

ВЕВЧАНИ

2.070

842

40,70%

ВЕЛЕС

46.648

15.656

33,63%

ВИНИЦА

16.888

5.236

31,04%

ВРАПЧИШТЕ

24.298

1.395

5,74%

ГАЗИ БАБА

61.275

16.651

27,21%

ГЕВГЕЛИЈА

19.509

7.178

36,87%

ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

36.547

11.579

31,71%

ГОСТИВАР

76.945

8.066

10,51%

ГРАДСКО

3.138

1.211

38,60%

ДЕБАР

17.298

1.216

7,04%

ДЕБАРЦА

4.573

1.707

37,39%

ДЕЛЧЕВО

15.004

5.084

33,90%

ДЕМИР КАПИЈА

3.421

1.389

40,61%

ДЕМИР ХИСАР

7.399

3.062

41,41%

ДОЈРАН

2.780

836

30,12%

ДОЛНЕНИ

11.041

1.358

12,30%

ЖЕЛИНО

21.703

1.037

4,78%

ЗЕЛЕНИКОВО

3.726

1.017

27,33%

ЗРНОВЦИ

2.618

696

26,61%

ИЛИНДЕН

13.695

4.246

31,02%

ЈЕГУНОВЦЕ

9.838

1.571

15,97%

КАВАДАРЦИ

32.410

10.042

31,78%

КАРБИНЦИ

3.271

990

30,31%

КАРПОШ

53.020

18.014

34,01%

КИСЕЛА ВОДА

51.938

18.788

36,22%

КИЧЕВО

49.052

8.873

18,11%

КОНЧЕ

2.794

894

32,03%

КОЧАНИ

32.755

11.465

35,06%

КРАТОВО

8.423

3.861

45,86%

КРИВА ПАЛАНКА

17.277

6.330

36,65%

КРИВОГАШТАНИ

4.745

1.540

32,47%

КРУШЕВО

8.146

2.751

33,78%

КУМАНОВО

90.460

21.001

23,26%

ЛИПКОВО

23.615

877

3,76%

ЛОЗОВО

2.126

762

35,89%

МАВРОВО И РОСТУША

9.449

1.495

15,83%

МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

6.712

2.318

34,56%

МАКЕДОНСКИ БРОД

5.395

1.701

33,09%

МОГИЛА

5.590

1.435

25,68%

НЕГОТИНО

16.030

5.816

36,34%

НОВАЦИ

3.043

1.522

50,03%

НОВО СЕЛО

10.820

2.222

20,55%

ОХРИД

51.211

16.291

31,85%

ПЕТРОВЕЦ

7.348

2.383

32,47%

ПЕХЧЕВО

4.377

1.927

44,05%

ПЛАСНИЦА

4.758

279

5,86%

ПРИЛЕП

64.632

19.231

41,63%

ПРОБИШТИП

13.095

4.686

35,82%

РАДОВИШ

23.863

5.593

23,52%

РАНКОВЦЕ

3.110

1.106

35,56%

РЕСЕН

16.526

4.273

25,86%

РОСОМАН

3.375

1.083

32,09%

САРАЈ

29.330

1.451

4,95%

СВЕТИ НИКОЛЕ

15.067

6.085

40,46%

СОПИШТЕ

4.725

1.275

27,00%

СТАРО НАГОРИЧАНЕ

3.601

837

23,25%

СТРУГА

58.027

6.390

11,02%

СТРУМИЦА

48.262

13.884

28,80%

СТУДЕНИЧАНИ

14.407

1.153

8,01%

ТЕАРЦЕ

21.160

2.104

9,95%

ТЕТОВО

79.807

9.255

11,61%

ЦЕНТАР

42.862

14.977

34,98%

ЦЕНТАР ЖУПА

6.067

635

10,47%

ЧАИР

56.519

1.625

7,56%

ЧАШКА

5.841

1.475

25,27%

ЧЕШИНОВО - ОБЛЕШЕВО

5.786

1.770

30,62%

ЧУЧЕР - САНДЕВО

7.168

1.432

19,99%

ШТИП

41.775

15.717

37,69%

ШУТО ОРИЗАРИ

22.385

3.468

15,52%

 

13.04.2014 - 14:11

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа

најчитано сега