Погледнете колкава е излезноста до 10 часот во сите општини низ Македонија

Општина

Запишани избирачи

Вкупно гласале

Излезност

АЕРОДРОМ

64.004

6.696

10,47%

АРАЧИНОВО

8.773

80

0,92%

БЕРОВО

11.276

1.259

11,18%

БИТОЛА

82.674

11.240

13,61%

БОГДАНЦИ

7.009

815

11,64%

БОГОВИЊЕ

25.885

303

1,17%

БОСИЛОВО

11.920

623

5,23%

БРВЕНИЦА

14.585

613

4,20%

БУТЕЛ

32.400

3.239

10,01%

ВАЛАНДОВО

10.079

1.289

12,80%

ВАСИЛЕВО

10.066

675

6,71%

ВЕВЧАНИ

2.070

210

10,15%

ВЕЛЕС

46.648

6.793

14,59%

ВИНИЦА

16.888

1.964

11,64%

ВРАПЧИШТЕ

24.298

452

1,86%

ГАЗИ БАБА

61.275

5.635

9,21%

ГЕВГЕЛИЈА

19.509

2.551

13,10%

ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

36.547

3.866

10,59%

ГОСТИВАР

76.945

2.286

2,97%

ГРАДСКО

3.138

441

14,06%

ДЕБАР

17.298

370

2,14%

ДЕБАРЦА

4.573

513

11,24%

ДЕЛЧЕВО

15.004

1.775

11,83%

ДЕМИР КАПИЈА

3.421

584

17,08%

ДЕМИР ХИСАР

7.399

877

11,86%

ДОЈРАН

2.780

315

11,35%

ДОЛНЕНИ

11.041

381

3,45%

ЖЕЛИНО

21.703

363

1,67%

ЗЕЛЕНИКОВО

3.726

401

10,78%

ЗРНОВЦИ

2.618

224

8,56%

ИЛИНДЕН

13.695

1.303

9,52%

ЈЕГУНОВЦЕ

9.838

496

5,04%

КАВАДАРЦИ

32.410

2.223

10,15%

КАРБИНЦИ

3.271

344

10,53%

КАРПОШ

53.020

5.909

11,16%

КИСЕЛА ВОДА

51.938

7.306

14,09%

КИЧЕВО

49.052

3.219

6,57%

КОНЧЕ

2.794

235

8,42%

КОЧАНИ

32.755

4.300

13,15%

КРАТОВО

8.423

1.628

19,33%

КРИВА ПАЛАНКА

17.277

2.288

13,25%

КРИВОГАШТАНИ

4.745

423

8,92%

КРУШЕВО

8.146

952

11,69%

КУМАНОВО

90.460

6.643

7,37%

ЛИПКОВО

23.615

260

1,10%

ЛОЗОВО

2.126

212

9,99%

МАВРОВО И РОСТУША

9.449

418

4,43%

МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

6.712

699

10,42%

МАКЕДОНСКИ БРОД

5.395

527

10,10%

МОГИЛА

5.590

333

5,96%

НЕГОТИНО

16.030

2.169

13,55%

НОВАЦИ

3.043

740

24,33%

НОВО СЕЛО

10.820

933

8,63%

ОХРИД

51.211

5.953

11,64%

ПЕТРОВЕЦ

7.348

814

11,09%

ПЕХЧЕВО

4.377

661

15,11%

ПЛАСНИЦА

4.758

92

1,93%

ПРИЛЕП

64.632

9.044

15,87%

ПРОБИШТИП

13.095

1.577

12,05%

РАДОВИШ

23.863

1.917

8,31%

РАНКОВЦЕ

3.110

353

11,35%

РЕСЕН

16.526

1.226

7,42%

РОСОМАН

3.375

361

10,70%

САРАЈ

29.330

462

1,58%

СВЕТИ НИКОЛЕ

15.067

2.431

16,16%

СОПИШТЕ

4.725

508

10,76%

СТАРО НАГОРИЧАНЕ

3.601

232

6,44%

СТРУГА

58.027

1.791

3,09%

СТРУМИЦА

48.262

5.213

10,81%

СТУДЕНИЧАНИ

14.407

301

2,09%

ТЕАРЦЕ

21.160

530

2,51%

ТЕТОВО

79.807

3.083

3,94%

ЦЕНТАР

42.862

4.315

10,08%

ЦЕНТАР ЖУПА

6.067

136

2,24%

ЧАИР

56.519

694

2,46%

ЧАШКА

5.841

735

12,59%

ЧЕШИНОВО - ОБЛЕШЕВО

5.786

524

9,06%

ЧУЧЕР - САНДЕВО

7.168

404

5,64%

ШТИП

41.775

5.811

13,94%

ШУТО ОРИЗАРИ

22.385

1.871

8,38%

 

 

13.04.2014 - 12:26

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа

најчитано сега