Ивановски ќе му врачи МАКЦИС на Каргов

Министерот за информатичко општество и администрација, Иво Ивановски, на директорот на Царинската управа Ванчо Каргов ќе му врачи сертификат за функционалност на информацискиот систем МАКЦИС, наменет за обработка на царински декларации.

Доделувањето на сертификатот ќе се одржи во Царинската управа на Република Македонија.

ФОТО: vmro-dpmne.org.mk

најчитано сега