Инаугурација на Филип Вујановиќ во Цетиње - протестираат околу 60 граѓани

Во Цетиње денеска ќе се одржи инаугурацијата на новиот претседател Филип Вујановиќ.

Најавено присуство на пратениците на помалиот партнер во владината коалиција, Социјалдемократската партија, која ја оспорува уставниста на реизборот на Вујановиќ.

Инаку, денеска колона од околу 60-тина граѓани на Црна Гора тргна да протестира поради незадоволството од моменталната состојба во државата.

најчитано сега