Подметната бомба пред зградата во која живее српскиот претседател Николиќ

Експлозивна направа е пронајдена под автомобил во непосредна близина на зградата во која живее српскиот претседател Томислав Николиќ.

Бомбата била поставена под автомобил марка Голф 5 во сопственост на Александар С. кој воедно и ја открил бомбата, а на полицијата и е познат од поодамна како сторител на кривични дела.

Бомбата е подметната во непосредна близина на зградата во која живее српскиот претседател Томислав Николиќ.

На местото на настанот веднаш пристигнала полицијата при што бомбата била успешно деактивирана.

најчитано сега