Кабел по дното на морето за пренос на електрична енергија меѓу Албанија и Италија

Албанскиот премиер Сали Бериша објави дека започнува поставување кабел по дното на морето за пренос на електрична енергија меѓу Албанија и Италија.

Бериша тоа го објави за време на отворањето на нов систем за контрола врз електропреносен центар во предградието на престолнината Тирана.

Тој појасни дека само во последните четири години во албанскиот електричен систем се инвестирани 730 милиони евра.

најчитано сега