Планинар паднал од карпите на Матка - МВР ќе го спасува со хеликоптер

Утринава околу 10:40 часот, од карпите на Матка, од висина од околу 8 метри паднал Зоран Пејковски (35-40 години).

Според информациите до кои дојдовме, Зоран е контактибилен, но, заработил тешки телесни повреди.

МВР ангажирало хеликоптер и екипа за спасување која веќе е на терен.

најчитано сега