Неверојатно: Фудбалски меч завршил со резултат 603:462

Ученици од средно училиште во Манчестер 72 часа играле еден фудбасли меч кој завршил со резултат 603:462.

Вкупно играле 36 играчи, а поминале три дена на теренот за да го соборат Гинисовиот рекорд.

Нивниот потфат бил од хуманитарен карактер, собрале 25.000 фунти кои  биле наменети за локалната детска болница.