40 илјади патници превезени минатата година во Македонија

Според податоците кои ги објави Државниот завод за статистика, минатата година во земјава се превезени 40.413.000 патници, од кои 38.257.000 во градскиот превоз и 2.157.000 патници во меѓуградскиот превоз.

Со ова истражување биле опфатени  2.494 патнички автомобили од 114 извештајни единици.

Со овој број возила поминати се вкупно 74.394.000 километри, од кои 66.911.000 во градскиот превоз, додека во меѓуградскиот се поминати 7.483.000 километри. 

најчитано сега