Мемети: Инспекции во затворите и полициските станици

Денеска на работилницата за видео надзор во притворските одделенија, Иџет Мемети, народниот првобранител истакна дека во Македонија има потреба од подобрување на условите и третманот на притворениците и осудениците.

Народниот правобранител изрази големо задоволство од соработката со надлежните институции.

Првиот човек на Дирекцијата за заштита на личните податоци најави инспекции и преземање превентивни механизми за подобрување на состојбите во затворите, полициските станици и психијатриските болници.  

ФОТО: Дневник 

најчитано сега