Гази Баба го одбележа Денот на Европа

Денеска во Гази Баба со полагање цвеќе пред споменикот на Методија Андонов - Ченто,во истоимениот парк се одбележа Денот на победата над фажизмот и Денот на Европа

Пред споменикот на првиот претседател на президиумот на АСНОМ, цвеќе положија делегации од општина Гази Баба, предводена од градоначалникот Тони Трајковски, и од Советот на општината предводена од претседателот на Советот, Милан Андоновски.

ФОТО:Нетпрес

 

најчитано сега