ВИДЕО: Летачкот автомобил станува реалност

Компанијата „ Terrafugiа“ од Масачусетс ја претстави својата верзија на летечки автомобил со име TF-X. TF-X би требало да биде директна замена за автомобилот, а според сегашните планови во продажба треба да се најде во следните 8 до 10 години.

 

 

најчитано сега