Почна да се гради најголемата статуа во светот

Најголемата статуа на светот почна да се гради во Индија. Почетокот наизградбата на ваквото грандиозно дело го означи лидењрот на Индиската народна партија Нарендра Моди. Статуата ќе биде четири пати поголема од Статуата на слободата. Статуата е во чест на Сардар Пател, еден од хероите на независноста на Индија.

Индиската држава Гуџарат, во западниот дел на земјата, објави дека имало понуди за помош од целиот свет. Споменикот со висина од 182 метри се очекува да чини 300 милиони долари. 

31.10.2013 - 12:14

најчитано сега