Либија 106 земја која го призна Косово

Министерот советник на косовската амбасада во Тира доби писмо од амбасадорот на Либија во кое земјата ја признава независноста на Косово. 

Со ваквото писмо се започна со воспоставување на дипломатски односни, пренесуваат од Министерството за надворешни работи на Косово.

Либија претставува 106 земја која што ја призна независноста на Косово. 

 

 

31.10.2013 - 12:04

најчитано сега