Истражување: Германците јадат дупло повеќе чоколада од Французите

Францускиот печат излезе со информација дека Германците трошат 11,6 килограми чоколадо годишно по жител, додека Британците по 9,7 килограми. Веднаш зад нив се наоѓаат Данците кои годишно конзумираат по 8,1 килограм чоколадо, па Белгијците со 7,66 Естонците и Финците. Французите на оваа листа се најдоа на семдото место со конзумација на 6,5 килограми чоколадо годишно по жител, а најмногу го користат црното чоколадо кое е 30% застапено во вкупната потрошувачка.  

 

 

 

31.10.2013 - 11:54

најчитано сега